Valborg

Ja, för er som är lite efter så är det valborg idag, dessvärre är vädret skit. Det är gråmulet och regnar ute, förra året på valborg så var det skit varmt man kunde typ gå omkring i kortbyxor! Ikväll ska jag och några andra i varje fall börja med att äta på stan och sen får vi se vad som händer, men kvällen och natten är lång och man får bara hoppas på att det är uppehåll i varje fall :)

P.s. jag ska försöka hinna med att ändra min header i helgen för den är så gammal!

Varför?

Det är så himla typiskt mig att bli nervös trots att jag bestämt mig för att absolut inte vara nervös och bara ta det lungt. Det värsta är att när jag blir nervös går min mun i ett. Trots att jag vill prata lungt och normalt så går det inte, jag bara babblar på som bara den, jag glömmer nästan andas så fort och mycket som jag pratar. Min hjärna tänker typ att jag måste sakta ner och andas men min mun har ett eget liv och bara fortsätter. Så just nu är jag väldigt sur på min mun!

Gatubarn

Som ni kanske märkt nu har jag lagt till en bild i vänsterkanten på bloggen. På bilden är webbadressen till en organisation som hjälper gatubarn. Och nu vill jag bara tipsa om tröjorna "helping hand" på www.kandeeshop.se Köper ni en sån går nämligen en del av pengarna till organisationen som hjälper gatubarn. Så om ni har en blogg sprid detta vidare för att hjälpa gatubarnen och så kan ni själva få 20% rabatt när ni handlar andra kläder på www.kandeeshop.se

Här är den ena "helping hand" tröjan:
T-Shirt Helping Hand

Snö!!!

Jag trodde verkligen att våren var här och sommaren snart skulle komma men nu de senaste har det blivit kallare igen och nu regnar det här. Men mamma prata med en som bor i falkenberg i telefon och där snöar det! Herregud, det kan ju inte snöa i april! En sak som i varje fall är bra är att jag snart slipper bo i ett hem som känns mer som en byggarbetsplats. Tapetseringen är i princip klar, imorgon får vi golv i hallen och på torsdag får vi golv på resten av nedervåningen. Det är efterlängtat, ska bli så himla skönt att inte behöva gå med skor på hela tiden. Nu sitter jag med engelska inlämningen och det går inte frammåt kan jag säga. Fast det är nog hyfsat bra för jag och min engelska lärare har upptäckt att min engelska är mycket bättre när jag stressar ihop inlämningen än när jag tänker efter en massa. Så torsdags kvällen är bokad för att stresskriva klart engelska inlämningen som ska vara inne på fredag. Nu ska jag duscha!

spexfoto

Idag har vi tagit spexfoto i skolan, hahaha galet var det! Ska bli väldigt kul när vi får katalogen och se hur alla andra skolor såg ut. Efter skolan idag hängde jag med Isabelle hem för jag kunde inte gå hem. De hade varit och lagt flytspackel i hallen så man fick inte gå där då så jag fick vänta några timmar. Meningen var att vi skulle plugga men det blev inte mycket pluggat om man säger så.

Idag har vi i varje fall fått veta att skolan ordnat en buss så syrran och dem kommer hem. Den skulle gå från spanien kl halv 9 ikväll och vara framme i Varberg kl nio på onsdagkväll säger de fast den kommer troligtvis vara framme mycket senare på onsdagkväll. Skönt att hon kommer hem i varje fall, så behöver jag inte gå ut med hunden så mycket ;) Good night!

Vilket kaos!

Vilket kaos det är överallt nu p.g.a den där vulkanen på Island och ingen vet ju hur länge detta kan hålla på. Min syrra skulle egentligen flygit hem från Spanien idag men det går ju inte. De har fått besked om att tidigast den 27 april kan de kanske flyga hem, vilket är om nio dagar. Hon är ju där med skolan så de skulle ju kunna komma hem tidigare ifall skolan skickar ner en buss som hämtar dom. Fast det skulle ta tre dagar för bussen att köra ner till Spanien och sen tre dagar hem. Men vi får väl vänta och se när hon kommer hem. Goodbye!

Sm-guld till Storvreta


Dessa herrar på bilden har nu blivit historiska i Storvreta IBK eftersom de tog hem klubbens första sm-guld.

Nu när ni har läst rubriken och sett bilden så vet ni ju att Storvreta vann finalen. De slog Täby med 5-2. Normalt sett brukar det vara roligare att kolla på herr innebandy för de brukar inte vara så mesiga som damerna men gårdagens match mellan Storvreta och Täby var bland det segaste jag sett. Dam-finalen var mycket roligare, den innehöll mycket mer mål, dramatik och spänning än herrfinalen. Det kändes som herrarna spelade väldigt safe. Men jag är i varje fall glad att Storvreta vann och inte Täby. Så grattis Storvreta till ert första sm-guld!

1-0

Storvreta leder med 1-0 och det har gått ca 19 minuter i första perioden. I denna matchen har jag svårt att bestämma vilka jag hejar på men det blir storvreta. Anledning? Storvretas målvakt Viktor Klintsten är min favorit målvakt i superligan om man inte räknar med Warbergs målvakt Peter Sjögren. Jag återkommer senare med resultat m.m.

Fan!

Man får väl säga grattis till rönnby som vann sm-guld efter straffar. Denna matchen var verkligen som en repris på sm-finalen år 2007. Då var det Iksu- Rönnby och rönnby vann efter straffar precis som idag. Så nu tycker jag Iksu får åka hem till Umeå och träna på straffar. Ni kanske undrar varför jag som bor i Varberg hejar på Iksu från Umeå, det undrar jag också. Haha nej men ärligt talat så var det för några årsen när jag såg Iksu spela europacupen live som jag fastnade för de som lag och sen dess har de varit mina favoriter på damsidan. Jag tror det var 05 som jag såg dem live. Nu börjar snart herrarnas sm-final mellan storvreta och täby. Skriver om det sen!

Straffar!!!

Nervöst! Nu sitter jag och kollar på dam sm-finalen i innebandy. Det är straffar nu som avgör och jag hoppas iksu tar det! Spännande! De möter rönnby förresten.

Varför nu?

Jag blir galen! Varför måste du vara i spanien nu sister? Jag vill och behöver prata med dig. Det räcker inte med några små sms. I need you here! Tills på söndag känns som en evighet. Tre dagar har gått sen du åkte och det har hänt massa viktiga saker som jag behöver prata med dig om. "Drömmer du om mig så drömmer jag om dig så syns vi snart i drömmen" Min mamma sa alltid så när jag var liten och inte kunde sova.

Underbart väder


Jag kan lova även om jag inte läst någon annan blogg idag att många fler bloggare har skrivit om hur underbart vädret är nu och det är det verkligen. Det är så himla skönt ute på dagarna när solen värmer. Vantarna och vinterjackan är väck och skinnjackan och de vita tygskorna från Björn Borg är på, härligt! Och som grädde på moset i denna vårkänsla så när man är ute och går med hunden känner man lite grill-lukt varstans. Nu vill man bara att vädret ska fortsätta så här och bara bli bättre, sommaren är efterlängtad!

Det roliga är över

Nu är påsklovet över och innebandy säsongen över, det roliga är slut. Imorgon börjar skolan. Jag har aldrig mått bättre, jag har nageltrång på båda stortåna, båda knäna är svullna och rödflammiga + att det ena då är sårigt och varigt och så har jag ju då ett jack i fingret så jag har som sagt aldrig mått bättre. Hehe nu var jag väldigt ironisk ;) Nu måste jag sova om jag ska överleva skolan, godnatt!

Finalen

I finalen möte vi Vöikers (har ingen aning varifrån de kommer). De var inte så bra i varje fall, ibland fick de lite tryck på oss men jag tycker att det var vi som höll i spelet mest. Matchen slutade 4-1 till oss så vi vann b-finalen. Hahaha vi blev allt lite besvikna för att vi inte fick något pris. Annars brukar man få pris om man vinner b-finalen även om det bara är b-finalen. Tex när vi var i Danmark och spelade fotbollscup så vann vi b-finalen och då fick vi en pokal. Det kanske bara är Warberg IC som är lite snåla, haha ;)

Det nya plåstret tillsammans med två panodil lindrade i varje fall smärtan på knät hyfsat annars hade jag nog inte stått ut. Det är i varje fall tur att säsongen är slut nu så att det får läka helt utan att jag sliter upp det igen. Fast det är ju sjukt tråkigt att säsongen är slut!

Nu ska jag ut och gå med hunden sen ska jag och familjen äta middag hos grannarna fast inte syrran hon åkte till Spanien idag. Hon kommer hem om en vecka, väldigt fuskigt med tanke på att hon för bara några veckor sen var i Italien en vecka.

Final

Hejhej, idag kl 11 spelade vi semifinal i b-slutspelet. Vi möte stöpen (ingen aning om var det ligger) vi vann med 5-1 så nu ska vi snart spela b-final. Igår när vi spela så skrapades mitt knä upp så det är sårigt och varit svullet så idag när vi skulle spela så satte vi på massa konstiga plåster för att det inte skulle göra ont. Men det gjorde det, innan uppvärmning ens var klar så hade det blött igenom alla plåster. Men nu inför finalen så har jag fått något silikon plåster av Märthas mamma Ika. Får hoppas att det hjälper. Men inte nog med att knät gör ont, imorse höll jag nästan på att skära av mig fingret! Det blev i varje fall ett ganska djupt jack som är ungefär en cm långt. Lyckat, det är ju inte alls händerna och knäna man använder mest som innebandy målvakt.

Rubriktorka!

Solen skiner och det är ca +7 grader i skuggan. Nu är våren här på riktigt enligt mig. Nu drar jag snart till stan med Josefine. Hoppas på att hitta ett par nya solglasögon och lite annat inför sommaren. Efter stan blir det hem och ladda inför matchen. Ha det bra!

Warbergsspelen 2010 är igång!

Ja, rubriken säger allt. Vi har bara haft en match sent ikväll och skulle haft två imorgon på eftermiddagen men den ena imorgon vinner vi på wo för läjet har dragit sig ur. Matchen idag gick sådär, vi möte ett 93-lag från frölunda. Vi spelade helt okej men problemet var att vi inte skapade några farliga målchanser överhuvudtaget. Så matchen slutade med förlust men jag bryr mig inte så mycket om det nu, detta är bara en kul grej att göra som avslutning på säsongen. Det körde precis förbi en vit bil här på vår gata och det såg ut som de la något i brevlådan. Är det tidningen som kommer redan? Klockan är ju bara tre. Om det nu var tidningen som kom så är det nog ett tecken på att det är dags för mig att gå och lägga mig. God natt!

SUR!

I kväll spelades fjärde semifinalen mellan Warberg och Storvreta i innebandy herrarnas sm-slutspel. Om warberg vunnit skulle det blivit en femte semifinal men eftersom Storvreta nu vann går de vidare till finalen den 17 april. Så nu är jag inte särskilt glad. För självklart vill jag ju att Warberg vinner sm-guld i år igen men det är inte bara det. Det är en sån otroligt rolig resa att åka med det "blåtåget" till Stockholm och globen. Jag har varit där med det blåtåget tre år i rad nu och hade ju hoppats på att åka dit nu igen.

För er som inte vet vad det "blåtåget" är så är det en resa som Warberg IC ordnar när deras herrlag tagit sig till sm-finalen i globen. Anledningen till att det kallas blåtåget är att vi åker tåg fram och tillbaks till stockholm och Warbergs färger är ju blått och vitt så då har alla typ på sig blåa WIC-tröjor. Vi åker inte heller med ett vanligt litet tåg, vi brukar vara med ca 1400 pers från Warberg så därför har vi chartrat ett eget tåg. Det är så himla roligt när man kommer ut på centralstationen i sthlm eftersom alla ca 1400 varbergare då är så taggade inför matchen och skriker massa hejaramsor och alla stockholmare glor lika förvånat på oss varje år, hahaha. Det jobbigaste är när man ska åka tunnelbana för alla får stå som packade sillar och trängas för alla vill ju komma med första möjliga tunnelbana mot globen fast det går ju inte.

Låten nedan är en nyskriven låt som är specialskriven för Warberg och det är Sara Löfgren som sjunger och alla bilder är från olika ställen här i Varberg. Det väcker många minnen eftersom några av klippen i låten är från just sm-finalerna i globen.




I bakgrunden ser ni en liten del av det stora blåa hav som brukar bildas i globen varje år!



avslöjande

Glömde avslöja vad jag ska göra imorgon i förra inlägget, hade ju faktiskt lovat att skriva det idag. Jag ska nämligen på anställningsintervju imorgon och eftersom ledtråden var ett stort M kanske ni nu listat ut var? Rätt svar: MacDonald's
Jag är skitnervös nu, hade det varit en vanlig intervju hade jag nog varit lungnare för då har man ju endå koll på läget men det imorgon är en gruppintervju. Vi ska tydligen vara 15 pers där och om man går vidare efter imorgon så får man komma på en enskild intervju. Men intervjun är tidigt imorgon så bästa sättet för mig att förbereda mig är nog att gå och lägga sig tidigt ikväll, typ snart då ;)


onsdag

Idag har jag och syrran varit och ätit lunch hos min farmor tillsammans med mina kusiner och min faster från Gislaved. Trevligt var det, sen åkte vi alla hem till oss och kollade bygget. Efter det var det jobbet som gällde för mig och sen träning. Snackade typ bara och spelade på träningen idag eftersom det var sista träningen innan warbergsspelen. Den cupen börjar på fredag förresten och vi har fått skitdåliga matchtider. Vem vill börja spela match 20 över nio på fredagskvällen!? Inte nog med det så hamna vi i en skitbra grupp också, men vi får kämpa på och inte ge upp i förväg!

Tisdag?

Ibland är det lite förrvirrande att ha lov man glömmer liksom bort vad det är för veckodag eftersom man inte har några rutiner som helst under lovet. Fast det är inget att klaga på, för tillbaks till skolan vill man ju inte. Nu har jag precis kollat på Dr. House och nu ska jag kolla på Anna Phil för det var riktigt längesen. Om jag tänker efter blev/blir det väldigt mycket tv-tittande idag, med tanke på att jag också kollade på en film i eftermiddags som jag bestämde för att skriva om på engelska uppgiften. My sister's keeper (Allt för min syster) heter den, riktigt bra och sorglig är den. Nu blir det Anna Phil och jag tror jag vet någon som är lite avundsjuk för att han inte kan kolla, hahaha ;)

Happy!

Jag är glad och nervös!!! Jag berättar mer när det närmar sig typ på onsdag. Men en ledtråd är ett stort M. Hahaha ;)

Vädret i dag suger så i eftermiddag har jag bara suttit inne med Isabelle och spelat massa olika spel, mysigt! Dessutom tror jag det var jag som vann mest ;)

klipp från igår!

Hejhej, det har nu kommit ett nytt program av studio Warberg och där visar de ett filmklipp sen igår då de var innebandysargs invigning på min skola. Om ni inte orkar lyssna på allt tjat innan om semifinalen så börja kolla ca 4.25 min in i klippet.




RSS 2.0