Söndag

Nu kan man typ säga att det är sommar. Vädret är sjukt skönt, det enda som fattas är sommarlov. Med två veckor kvar i skolan känns det  nästan som att jag ska spy när jag tänker på att jag ska gå dit imorgon. Vi har två prov kvar och ett arbete. Dessutom har jag räknat ut att vi inte har några träslöjdslektioner kvar och nästan ingen i vår klass är klar med sina saker. Hur ska det gå? 
Idag har jag suttit och pluggat hela dagen till so provet som är på tisdag. Det jobbigaste är att jag inte lär mig någonting för att jag är så skoltrött! Ett bevis på att de pressar oss för mycket i skolan är t ex det senaste matteprovet vi hade. Jag har haft VG på alla matteprov sen årskurs sju på vissa har jag nästan haft mvg och nu det sista så saknas det ett poäng föt att få VG. Jag orkade helt enklet inte tänka, min hjärna har slutat fungera just nu bara för den jobbat så hårt under hela åttan. Så nu oroar jag mig väldigt mycket för so provet och kemi provet som är på fredag.

Nu vill jag ha sommarlov så jag kan villa upp mig som skolsköterskan sa att jag skulle göra. När vi var där på hälsokontroll så upptäckte hon att jag var väldigt stressad och att det gjorde mig orolig, deprimerad och att jag inte kunde sova. Men så har det varit under hela åttan så ni får ursäkta för mig om jag har bettet mig konstigt. Jag har bara varit stressad, orolig, deprimerad och inte kunnat sova. Till de som ska börja åttan på furubergsskolan till hösten har jag bara en sak att säga: Välkommna till erat värsta år på furubergsskolan, det är lika bra att ni avslutar erat riktiga liv efter sommaren för ni kommer gå in någon slags plugg-koma!



Nu låter det kanske som att jag är typ värsta "hata skolan-unge" men jag är bara otroligt trött.

Gamla bilder

Jag hittade några jättegamla bilder på datorn, som ni ser här nedanför.
De är väldigt fulla men det bjuder jag på.



Josefine, Karin, Rebecca, Anna och jag när våra familjer var på
paddlingssemester.


Michaela, jag och Jennifer för många årsen.


Jag efter någon fotbollscup för några årsen, vi hade typ vunnit silver.


Lizette, Felicia och Amelia på väg till Stockholm.


Övre raden: Maya S, Felicia L, Lovisa K, Felicia J. Nedre raden: Lizette P,
Elina Z, jag, Ellen O, Dorothea D och Pernilla B. Detta var när vi var på
fotbollscup i Skara.

Friluftsdag

Idag hade vi friluftsdag med Almers och Påskberget. Vi spelade brännboll och fotboll. Vi spelade varje klass för sig så att A var ett lag och B ett. Det gick väl sådär för oss, jag är i A så fotbollen gick väl okej. Så här blev slutställningen:

Fotboll
Påskberget
Påskberget
Furuberg A
Almers A
Furuberg B
Almers B

Brännboll

Påskberget

Påskberget

Almers A

Furuberg A

Sen vet jag inte vilken ordning Furuberg B och Almers B kom i. Det har i varje fall varit en kul dag med fint väder. Fast ibland blåste det lite väl mycket. Nu ska jag snart skriva klart det sista på gympa inlämningen. Ha det bra allihop! :)


Min födelsedag

Idag fyller jag år. 15 fyller jag fast det är egentligen ingen viktig ålder. Eller det sker inga viktig förändringar i varje fall. Det enda man typ får göra nu är cykla utan hjälm men eftersom jag gjort det i mer än ett år nu så bryr jag mig inte om det. Fast nu kom jag på en viktig förändring, för man blir väl straff myndig när man fyller 15? Födelsedagen började med att familjen väckte mig med frukost på sängen. jag fick ett paket och ett kuvert. När man var liten ville man bara ha massa stora paket, men nu vill man mest ha pengar så man kan spara till någonting eller köpa det själv. Och jag fick det jag ville ha, nämligen pengar. Fast i paketet var det en parfym som jag hade önskat mig så det blev jag också jätteglad för. 

I skolan hade vi lång lunch och efter det skulle vi ju till Markand varberg så min grupp + en till grupp (Hanna, Amanda, Evelina och Malin) åt lunch på stan för att typ fira mig. Efter skolan jobbade jag och nu har vi firat mig lite hemma alltså familjen. Vi har precis ätit min favorit tårta. Jag har en bild på en sån tårta fast den som vi åt av idag var inte så stor och hade inte sån garnering.


konfirmation & näringslivsvecka

Konfirmationen gick väldigt bra i lördags. Jag gjorde i alla fall inget misstag i kyrkan. För en gångs skull var det Filip J som fick ett skratt anfall i kyrkan och inte Lisa. Han typ började skratta skit mycket i en sång för att typ Filip G sjöng fel. Efter kyrkan fick typ alla släktingar och sånt ta kort på oss utanför kyrkan och sen gick vi till församlingsgården och hängde av oss kåporna. Sen stannade jag kvar där eftersom vi hade hyrt en del av församlingshemmet för vi får ju inte plats med 25 pers hemma. Direkt när vi kommit dit kom Ellen och Pernilla och lämnade varsin ros till mig. Sen åkte de vidare till nästa konfirmation. Sen fick jag alla blommor och paket av släkten och vänner. Sen åt vi och fikade. När vi satt och fikade kom en överraskning. Elisabeth och Elias kom dit. De kunde egentligen inte komma men lyckades klämma in det fast Mats och Johanna kunde inte komma med eftersom Johanna var sjuk och Mats jobbade. Jag fick en skit snygg spinning ring utav dem. Jag är också väldigt glad över alla andra presenter och pengar jag fått. Nu ska jag snart köpa mig en systemkamera så att ni kan få se mer bilder här på bloggen. På kvällen var jag med Hanna och Lisa, vi snackade om allt om konfan (vi var ju i olika grupper) och kollade sedan på en helkonstig film.

Just nu i skolan så är det inte som vanligt, vi har näringslivsvecka. För alla som inte vet var det innebär så är det så att vi har det för att få mer inblick hur det går till på olika företag och hur det är att driva företag. En dag kan se ut så här:

- Föreläsning (av t ex två tjejer från Face-84)
- Efterarbete av föreläsning
- Lunch
- Planera eftermiddagens besök
- Företagsbesök (t ex Autotube)
- Efterarbete av besöket

Vi är indelade i grupper med ca fem i varje grupp och alla åker på olika företag. Så här ser måndag, tisdag och onsdag ut, torsdag har vi friluftsdag och på fredag så har vi en föreläsning och sen ska vi redovisa om ett utav företagen som vi varit på. Min grupp har varit på Heurlins lackering, Autotube, och Marknad Varberg. Roligast var såklart Marknad Varberg.

full rulle

Ni som läser min blogg kanske tror att jag typ hamnat i koma eller nått eftersom jag inte bloggat på länge. Men ni kan vara lugna. Jag har bara koncentrerat mig på skolan, konfa och fotboll ett tag. Skolan har varit fullt upp som hela detta året, fotbollen har varit som den brukar två träningar per vecka och antingen en eller två matcher per vecka. Konfan har varit lite stress med eftersom jag konfimeras på lördag! :) skönt att ha det gjort! Vi tjejer i klassen har också haft en kväll då vi kollade på skräckfilm. Vi såg Hide and seek. Den var sjukt läskig, jag är livrädd att jag ska vakna vid 02.06 någon natt. Vem vet, Charlie kanske har varit där...

Idag började vi skolan kl 08.00 med ett teknik-prov fram till kl 08.50 och kl 09.00 gick bussen till Åkulla. Jag mådde sjukt illa under bussresan. Anledningen till att vi skulle till åkulla var att man måste kunna origentera i okänd mark för att typ få g i gympa. Våra lärare hade kommit på att vi skulle börja ner i från klass listan för en gångs skull, så jag startade inte förens kl 10.56. Då hade redan vissa tagit tio kontroller och kommit tillbaka. Men eftersom de flesta var ute i skogen fick jag stå och snacka med lärarna det mesta. När jag väl fick springa tyckte jag att det gick väldigt bra för att vara mig. När jag kom tillbaks åt jag lunch och sen gav jag och Felicia oss ut på en extra runda på de svårare banorna. Men vi tog bara två kontroller där eftersom vi inte hann mer. Sen satt vi och pratade med alla möjliga. Sen kom bussen och vi åkte hem. Eftersom jag hade sagt till Linda att jag mådde illa så fick jag sitta allra längst fram på den där stolen som reseledarna brukar sitta på! Pinsamt var det att sitta där helt själv.

När vi kom hem duschade jag och så. Sen cyklade jag till jobbet och direkt efter det så cyklade jag till kurtinen. Där hade vi en avslutning på innebandyn. V spelade brännboll, dragkamp och lite fotboll. Och så åt vi hamburgare, korv & bröd, chokladboll och drack läsk. Kul var det! ;)

Efter det cyklade jag hem och kollade på film med Isabelle. Nu sitter jag och smsar med Lisa :)

Dagens roligaste som någon sa var nog det Sara sa när vi satt och väntade på att bussarna skulle komma.
  Jag:  Sara, kommer du ihåg när vi badade i denna sjön, när vi var på läger i trean.
Sara:  Va? OMG! Var det här?
  Jag:  Ja, man såg ju huset som vi bodde i när vi origenterade!
Sara:  Men det var väl inte i Åkulla, vi var ju i en stad där man typ kunde köpa glass?!
  Jag:  Det var här, du ser der huset där borta? det är en glasskiosk. 

Hahaha, det kanske inte verkar så kul nu men det var väldigt kul när Sara sa det xD 


plugg, konsert

Oj, oj, oj vad den senaste tiden har beståt av plugg och jobba. Det är så himla mycket i skolan nu och mer kommer det att bli så jag kommer inte blogga så jättemycket nu, men det kanske kommer nått inlägg lite då och då. Men nu ska jag inte babbla om skolan, liksom hur kul är det?

Ikväll ska jag på estet konsert. Det är den sista för de som tar studenten i år så därför passar jag på att gå och kolla på en som jag känners band, för vem vet när det blir annars. Jag ska gå dit med Josefine, som det var väldigt längesen jag träffade.

Igår hände en väldigt förvånande sak när jag satt och pluggade. Jag fick ett sms som det stod att det var från Farmor. Då tänkte jag att "hon undrar säkert bara vad jag önskar mig i konfirmations- och födelsedagspresent" men så var det inte. Det var ett kedjebrev! Hahaha jag blev verkligen förvånad, det är inte varje dag ens farmor sitter och skickar kedjebrev via sms. Vilken teknisk och modern farmor jag har! :D

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen, bye bye! :)

segling m.m

Att segla var faktiskt mycket roligare än jag trott. Vi seglade fyra elever tillsammans med en instruktör. Vi seglade i ungefär en och en halv timma. I min båt var det jag, Alexander, Alvin, Adrian och instruktören Marcel. Det var en till båt som var ute samtidigt som oss, det var Erika, William, Victor och Max. Vi körde vatten krig mot dem och det var väldigt kallt i vattnet. Annars var ju vädret väldigt bra, solen sken och värmde och det blåste lagom i början i varje fall. På slutet när vi skulle segla tillbaks gick det ganska segt för det blåste inte så mycket. Efter vi seglat åt vi och sen cyklade vi till fågelresarvatet på getterön. Det var inte så kul man ville bara hem. När vi slutat där så orkade jag inte cykla hem för att typ vara hemma i en halv timma och sen nästan cykla tillbaks dit. Så jag cyklade till jobbet direkt och satt där och väntade i en timma.






RSS 2.0