tisdag

Hejs svejs!
Idag har jag först varit i skolan vilket var ganska okej förutom att teknik lektionen var väldigt seg. Tänk er två timmar med teoretiskt arbete! Efter skolan har jag pluggat lite och varit på stan med min syster en snabbis. Hon hjälpte mig att välja present till Hanna J och jag kan ju inte säga vad det är här men jag tror den passar henne. Nu sitter jag och försöker trycka in massa spanska glosor i huvudet och sen ska jag kanske kolla på våran träning. Jag ska inte träna för jag har sjukt ont i halsen, min förskylning har typ inte gått över.

Imorgon kommer jag nog inte blogga för jag kommer ha fullt upp. Först ska vi segla och vara på något fågelreservat typ med skolan. Det håller på till kl fyra men jag börjar ju jobba kl fyra så jag får gå halv fyra istället. Efter jag jobbat så måste jag gå ut och gå med hunden och sen plugga. Men under tiden kan ni ju kolla på några videor som verkligen är roliga enligt mig. Dom är kanske gamla och många har säkert sett dem men de gör mig verkligen glad.

 Denna heter Buhlud och är väldigt rolig, killen kan verkligen inte uttala blood och pappan bara skrattar så killen blir skit arg.

http://www.youtube.com/watch?v=Q9yAkBSrMk0

Denna heter Charlie bit my finger - again! Dessa killarna är så roliga tillsammans och den äldste killens dialekt är så kul.

http://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM&feature=related

Denna är ganska tråkig ibland men om ni kollar i genom hela så blir det kul. Den tredje personen som skrattar är roligast enligt mig och person nr 5 är också kul de andra är ganska tråkiga (jag räknar de två killarna som skrattar samtidigt som en person).
http://www.snabbstart.com/film/1070ae9430

Kommentera gärna vad ni tyckte om filmerna! :)


lång & rolig vecka

Jag bloggade nästan ingenting förra veckan för jag hade så fullt upp. Denna vecka är lite lugnare eller den skulle varit det i varje fall men spanska läraren sa idag att vi har prov på tre kapitel på torsdag! Vi har alltså bara tre dagar på oss!

Om vi åter går till förra veckan så var det mest plugg på vardagarna och sen på fredagen var det konfa i fyra timmar. Efter den skyndade jag mig hem och gjorde mig i ordning och åkte sen till Ellen på förfest. Jag han inte vara där så länge för sen gick bussen till björkgården i himle och ultimate. Det var sjukt skoj hela kvällen, vi dansade och skrattade. Det var jättevarmt därinne men det var skitkallt när jag sen vid ungefär halv två på natten skulle cykla hem från breared.

På lördagen var det bara att gå upp tidigt och konfan började kl 10 sen var vi där i sex timmar fast vi hade en och en halv timmes lunch rast. Igår var jag på stan nästan hela dagen med mamma, jag fyllde på min gardrobe med lite sommarkläder och annat. Jag köpte;

- ett par kortbyxor
- tre linnen
- en blus typ
- en tunn kofta
- en eyeliner
- ett par solglasögon
- ett par örhängen
- ett halsband
- ett armband

Igår kväll beställde jag också en bikini och ett par skor på internet, så nu är jag redo för sommar värmen.

Idag är det plugga som gäller och sen kvart i åtta ska jag på utvecklingssamtal. Nu ska jag ut och gå med min lilla hund.
Hejdå! ;) 


Jag och Lisa är så smarta! ;P

Detta kom jag och Lisa fram till på msn innan när vi var lite galna och hjärnan gick på högvarav xD

Lisa ^^ säger:

haha vet du? xD
Andersson, säger:

vet vad?
Lisa ^^ säger:

när jag precis hade svängt från er innan gick min väska sönder xD

Andersson, säger:

haha xD

Lisa ^^ säger:

så nu MÅSTE jag ha en ny

Andersson, säger:

okej, det förstår jag

Lisa ^^ säger:

haha men jag ska till stan imon så jag får köpa en då

men jag måste hitta nått att ha imon ...

Andersson, säger:

ja, du kan ju alltid ta en plast påse xD skojja

Lisa ^^ säger:

haha ja det blir snyggt och bra ! xD

Andersson, säger:

ja, väldigt mycket överklass, det är ju typ mode

Lisa ^^ säger:

ja visst är det!? jag såg jättemånga i London som hade det!

xD

Andersson, säger:

jag förstår det, det är ju så lätthanterligt

Lisa ^^ säger:

ja och så kan man hitta det nästan var som helst!

Andersson, säger:

ja, det är ju så bra priser också! de flesta är gratis, fast de mer exklusiva kostar 1 krona xD

Lisa ^^ säger:

haha ja men det är ju för dom lite rikare kanske

Andersson, säger:

ja, man köper ju de på hajen och kvantum typ

Lisa ^^ säger:

haha ja eller Gina Tricot eller nått annat

Andersson, säger:

fast handlar du i vissa andra affärer får du ju de på köpet som i tex gina tricot

Lisa ^^ säger:

ja just det !

Andersson, säger:

så smart affärside! jag tycker de snyggaste påsarna är från veromoda och de är gratis om man handlar där xD

Lisa ^^ säger:

haha ja jag håller nog med, eller H&M men det räcker ju med att man köper typ ett par örhängen

Andersson, säger:

ja det är väldigt bra, en vanlig väska kostar ju typ minst 100 kr och en plast påse är smidigare!

Lisa ^^ säger:

haha ja det är ju jättebra!!

Andersson, säger:

fast den enda nackdelen är att de kan gå sönder (fast det kan ju en vanlig väska med) mycket enklare en än vanlig. fast köper man en vanlig för 100 kr kan man ju lika gärna köpa 100 stycken plastpåsar för samma pris, så det lönar sig i längden med plastpåsar

och de finns ju i så många märken och färger så man kan ju matcha till sina kläder

Lisa ^^ säger:

ja precis! och plastpåsar kan man ju återvinna oxå så då blir det mer miljövänligt!

Andersson, säger:

ja får man ett hål i den är det ju bara att återvinna den och då gör man ju en tjänst för de kommande generationerna, istället för att frakta hit väskor från typ kina som några fattiga barn har gjort

Lisa ^^ säger:

haha exakt!!

Andersson, säger:

tänk på miljön, använd plastpåsar!

Lisa ^^ säger:

haha precis det kan vara ett nytt sånt där miljöprojekt så får vi hela världen att bli miljövänlig

xD

Andersson, säger:

ja!

jag tror alla kommer nappa på den iden! xD

Lisa ^^ säger:

det är jättebra!

ja det tror jag oxå!

hahah

Andersson, säger:

vi är så smarta! vi borde typ få mvg i samhällskunskap, tack vare att din omiljövänliga väska gick sönder xD

Lisa ^^ säger:

haha ja det brode vi, eller teknik, det skulle man ju kunna skriva om , jag sitter ju och försöker göra det nu xD

Andersson, säger:

ja, precis!

varför inte få MVG i allt, vi kan ju räkna ut hur stor skillnaden blir och då får vi mvg i matte och sen no för miljön och svenska för vi gör ett skrivftligt arbete och sen översätter vi det till engelska också! och massa andra ämnen

Lisa ^^ säger:

JA bra Maja!!! bra idé! det fixar vi!

men nu får du fundera ut mer bra idéer till imon för nu måste jag gå...

Andersson, säger:

jajamensan och sen går vi naturvetenskap på gymmnasiet och utbildar oss till driftingenjörer som det stod på det där testet att jag skulle göra

Lisa ^^ säger:

haha exakt!


 Om någon inte skulle förstå det, så var vi väldigt oseriösa! :D

Globen resan<3

Klockan ringde kl 5 i morse och jag kände mig piggare än någonsin, kanske för att jag visste att jag hade en lång, rolig dag fram för mig. När jag klätt på mig kläderna + den blå wic-match tröjan sminkade jag mig och plattade håret, sen körde mamma mig till stationen. Jag letade upp pernilla och vi klev på tåget. Tåget var typ 18 vagnar långt så vi fick kliva på från marken, perrongen hade tagit slut. Vi hittade platser i en vagn med lite roligt folk som hade med sig en stor stereo, så det var ingen tråkig resa upp till stockholm.



När vi klev av tåget i Stockholm var det grym  stämning. Tänk er typ mellan 1100-1400 personer i blåtröjor med flaggor, tutor och trummor kommer in i vänthallen på stockholms centralstation och skriker "heja, heja, heja Warberg". Det är mäktig!



Sen fick vi tränga in oss på en tunnelbana med väldigt många andra warbergare. Fast mitt emot mig satt en stockholmare och så var det någon warbergare som typ sa "hata AIK" . Stockholmaren blev skit arg och de började kaxa mot varandra, om det inte hade funnits en vakt med på tunnelbanan hade de nog börjat slåss. När vi hoppade av tunnelbanan gick vi en liten bit till globen och gick sedan in direkt.
Precis då började dam finalen, men vi ville inte se på den så vi tänkte gå till VIP-loungen som var hyrd för warbergare. När vi skulle gå in hejdade en vakt oss och sa att det var 18 årsgräns för att de serverade alkohol. Det gjorde de förra året också och då fick vi komma in, så vi blev lite sura på vakten (en av orsakerna till att stockholmare är löjliga) och han sa att om man hade med sig en vuxen fick man komma in.
Så vi gick en liten bit därifrån och då stötte jag på Andreas och frågade om han skulle in och det skulle han. Så vakten gick typ på att Andreas som är 24 år är pappa till mig och Pernilla, hahaha säger jag bara! När vi var därinne sen så såg vi hur besvikna jätte många var när de inte fick komma in och sen släppte de även in AIKare trots att detta bara var för varbergare. Min syster som är 18 fick inte heller komma in för då hade de plötsligt ändrat gränsen till 20 år (en av orsakerna till att stockholmare är löjliga).

en del av VIP-loungen.

Yttliggare en orsak till att stockholmare är löjliga är att när vi hade hittat våra platser som var på översta raden på läktaren längst ner så så ställde vi oss bakom de och tittade lite på damfinalen för vi ville inte sätta oss redan. Då kom det en vakt och frågade om vi hade hittat våra platser och vi svarade ja. Han bara: gå och sätt er då! Ni får inte stå här! och vi bara: men det stör ju ingen om vi står här. Han bara: Antingen går ni och sätter er eller så går ni ut!

När det började dra ihop sig till match start började vi gå in och sätta oss. Det var grym stämning på läktaren med alla varbergare. Förutom en del av läktaren och det var där wicspelarnas fruar och föräldrar satt. När alla andra stod upp, klappade, skrek och hoppade satt de ner och klappade händerna lungt.

Kolla här, det är en bild på en liten del av warbergspubliken: http://www.pixbox.se/pic_show_id27133321.html

Om man fokuserar på matchen så var det inget vidare, Warberg spelade inte bra, särskillt i sista. Men de två första perioderna var väldigt jämna och spännande, men i tredje släppte Warberg spelet till AIK och det stod helt plöstligt 4-2 till AIK. Warberg tog ut målvakten och AIK gjorde två mål i öppen kasse. Jag tyckte i varje fall att det var kul att Niclas Jihde fick göra det sista målet i öppen kasse efter som detta var hans sista innebandy match i karriären. Och han är ju en väldigt stor profil inom innebandy. Det var ju redan kört för Warberg så varför inte? Men man blev ändå förbannad att Warberg inte vann det hade ju varit väldigt kul med 3 sm-guld i rad. Fast Warberg har ju 4 sm-guld, detta var ju bara AIKs andra sm-guld. Jag är i varje fall glad att stämningen på tåget inte påverkades utav att de förlorade. Alla festade ju och hade kul ändå, det hade ju varit väldigt tråkigt om alla hade varit skit sura på tåget.

Hemresan flöt på bra, var väldigt kul. jag och Pernilla snackade bland annat fotboll med två gubbar, den ena från Varberg, den andra bodde i skövde. Han som bodde i skövde var väldigt rolig, var ju lite tråkigt att han hoppade av i skövde. Tåget stannar egentligen inte på vägen förutom i skövde för att de ska plocka upp målvakten Peter Sjögrens föräldrar. Vi hade ett gäng typ 20-25 åringar i sätena bakom oss och de var värsta roliga när de var packade. När tåget kom till Varberg och vi gick ut från vår vagn kändes det nästan typ som att komma ut på en åker. Vi satt ganska långt bak i tåget så att perrongen här i Varberg inte räckte till. Det var skit kallt när vi kom ute så vi nästan sprang till perrongen och ringde mamma som skulle komma och hämta oss. Sen körde vi hem pernilla och så, och då var kl ungefär kvart i ett. Så när jag kom hem kollade jag på tv till ungefär tre. Sen somnade jag skönt.

En snabbis

Idag har jag spelat min första fotbolls match för säsongen, det var bara en träningsmatch. Gick inget vidare bra för mig men vårat lag vann med 2-1, vi mötte 95orna i våran klubb. Efter det duschade vi och sen fick vi pizza av våra tränare vi har ju samma som 95orna typ. Efter vi ätit hade vi spelarmöte och sen skrev vi kontrakt och sen var det slut. Så kollade jag och några andra de sista minutrarna på P94 match sen stannade vi lite till och sen åkte vi hem. Jag orkar inte berätta om globen resan nu för det är så mycket så imorgon kommer det komma ett lång inlägg.
God natt! :)

Globen nästa

Igår var jag med Josefine hela dagen och sen på kvällen beställde vi thaimat och kollade på tv tillsammans med Isabelle. Idag har jag städat och sånt typ. Tråkigt men det måste göras. Imon kommer det i alla fall bli kul, stockholm väntar. Kl tio i sju går tåget så man får gå upp tidigt och det kommer nog tillbaks vid typ midnatt. Matchen kommer bli sjukt spännande eftersom det är AIK de möter. Draget på läktaren kommer också bli bra eftersom vi är ungefär 1400 pers där inne i globen som håller på Warberg. Jag och Pernilla sitter på A läktaren, alltså väldigt bra platser. Nu måste jag ta fram den blå tröjan och sen gå och lägga mig, klockan ringer kl 5 imorgon.
Ha det bra! :)

Halva påsklovet har gått...

Oj, oj vad tiden går fort. Nu har ju redan halva påsklovet gått och det känns hemskt att snart ska man tillbaks till verkligheten, alltså skolan + massa läxor och prov. Idag har jag jobbat min första riktiga dag på jobbet, kändes väldigt bra och jag är jättenöjd. Tiderna och så passar alldeles utmärkt upptill skolan och det är lagom många timmar eftersom jag har så mycket annat. När jag cyklade hem från jobbet idag kändes det jättekonstigt, jag fick typ ont hjärtat eller nått där typ. Jag är ju förskyld, hostar och har ont i halsen så jag tror det har med det att göra. Det var ju inte jättelängesen jag var sjuk så jag tror att jag började spela match och träna och sånt innan jag blev helt frisk så nu har det kommit tillbaks.

Ikväll har jag varit med Josefine en stund, vi gjorde inte så mycket, men vi ska ses imon. Nu tror jag att jag ska kolla på förra veckans avsnitt av "Lie to me". En väldigt intressant serie tycker jag, man undrar nästan om det i serien är sant. Allting verkar stämma väldigt bra. Själv skulle jag absolut inte kunna leva med en sån som ser så fort man tvekar, döljer något eller ljuger (fast jag ljuger ju inte så).

Ha ett fortsatt bra påsklov allihop! :)

långdag



Det som jag gjort idag tycker säkert många är knäppt men sån är jag. Väckarklockan ringde halv fem och jag gick upp och gjorde mig iordning. Vid 20 i sex möte jag Ellen, Felicia och Pernilla utanför sparbankshallen, så vi tog våra brassestolar och satte oss i kön. Det kanske var 25 pers före oss och några utav de hade åkt dit vid 10 tiden kvällen innan och sovit där. När vi precis hade satt oss, kom Sanna och Mikaela och satte sig vid oss.

Efter bara en liten stund blev man iskall och frös trots att jag hade; långkalsonger, vanliga byxor, linne, tjocktröja, vinterjacka, halsduk, vantar och filt. Så min syster som skulle dit vid halv åtta tog med sig extra sockar och en filt till mig. Dagen började segt och biljetterna skulle ju inte släppas förens klockan tre. Senare började även solen titta fram och värmde lite, det kom mer och mer folk och de sa att det bara fanns 500 biljetter.
Då blev vi lite oroliga eftersom att alla med säsongskort hade förtur och det är ungefär 1000 pers som har det. Så jag och Pernilla satt och försökte komma på någon som hade det men inte uttnyttjade det. Tillslut kom vi på att de biljetterna som fanns på Pernillas mammas jobb kanske gällde som säsongskort, så Anna åkte dit och hämtade dem och jag och Pernilla bytte kö till den för de som har säsongskort. Då var vi ju i princip säkrade varsin biljett till globen så vi kunde njuta utav dagen utan att oroa oss för biljetter.

Vid lunch tid blev vi ganska hungriga eftersom vi knappt ätit frukost, så jag och Pernilla stack jättefort till "bästa" och köpte varsin pizza och sen satte oss i våra brassestolar i solen och åt, gott! Sen flöt resten av dagen på ganska snabbt och vid halv 4 stog jag och Pernilla utanför sparbankshallen med varsin biljett, glädje kan man säga och vi var bland de 30 första som fick biljetter.

Nu ikväll har jag varit inne på globens hemsida typ och kollat vart vi ska sitta och det är inte precis de bästa platserna. Vi fick sitta på sektion B och det är ovanför sektion A. De andra två åren har jag suttit på sektion A och det har varit skit bra. Nu känns det som att vi säkert kommer komma för långt ifrån planen men vi får väl se när vi är där. Jag är i varje fall glad att jag fick köpa en biljett med tanke på hur många som kanske inte fick någon alls.
Ha det bra! :)

påskhelgen

Påskafton igår var väldigt lyckad, vi hade kul och spelade bl a "piano piano" och Tjejerna vann över killarna. Jag och William hade tidnings krig och konsestencen på Louises efterätt var väldigt rolig.
Idag (påskdagen) har jag sovit till klockan ett och sen grejat med datorn lite och sånt. Jag ska snart gå och duscha och sen ska jag gå och lägga mig tidigt ikväll.
Imorgon (annandag påsk) ska jag upp jätte tidigt för att köa hela dagen till biljetter till globen. Jag vill verkligen dit igen, det är så tråkigt att se matchen på tv.
Ha det bra! :)

Påskafton

Idag är det påskafton och vi ska som vanligt hem till familjen fitkin. Det kommer väl bli kul, de har ju i varje fall guitar hero som man kan underhålla sig med. Warberg vann ju igår så på måndag ska vi köa för att få biljetter till globen. Just nu är jag lite sur för att på biljett släppningen på måndag så får de som har säsongskort företräde och det har inte jag. Eftersom Warberg inte har så många biljetter finns det risk att man inte får några. jag tycker att de som har säsongskort ska köa som alla andra, men men. Man får väl ta med en solstol och gå och sätta sig utanför sparbankshallen tidigt på måndag morgon ;)
Ha en bra påsk! :)

P.S. Jag har lagt upp min nya header nu, säg gärna vad ni tycker.

Påsklov :)

Jippie!
Nu är det äntligen påsklov, så skönt. Fast det kommer behöva bli lite plugg på påsklovet men inte så mycket. Dessutom ska jag jobba på onsdag, min första riktiga arbetsdag. i onsdags prov jobbade jag bara på, var väldigt kul, så jag tror jag kommer trivas med det och min plånbok med. Nu på morgonen har jag varit i kyrkan, var väldigt segt fast vi hade ju kul ändå som vanligt. Nu har det skett ett under kan jag medela, vi ska åka till mormor och morfar i Halmstad idag och gissa vem som sitter och väntar på att resten av att familjen ska bli klara? Jag, det brukar alltid vara de som får sitta och vänta på mig! 

ikväll är det avgörande semifinal i innebandyn, hoppas Warberg vinner så det blir globen nästa helg. Det är så himla kul, ni som inte har varit där har verkligen missat någonting.
Ha det bra! :)

I skolan

Nu har jag teknik, men  jag är klar med mitt arbete om mikron. Så jag bloggar lite, egentligen får vi inte göra det här på skolan men hur kul är det att sitta och läsa om avloppsystemet? Inte så kul. Elin sitter jämte mig och är också klar med teknik uppgiften men hon är så duktig att hon söker på reningsverk just nu. Det är synd att jag inte har min header här på skolans dator, annars hade jag ju kunnat lägga up den nu. Detta är det enda inlägget jag tänker skriva idag för i eftermiddag har jag fullt upp. Ha det bra! :)

Måndag

Idag när jag kom hem satte jag mig och plugga direkt och pluggade hela eftermiddagen. Så lär denna veckan bli varje dag, usch det är vekligen mycket i skolan nu. Senare i eftermiddag gick jag även ut och gick med Josefine, man behöver ju ta en paus innan man blir snurrig utav allt plugg.
Jag fick förresten reda på idag att jag ska ha kvarsittning på torsdag, väldigt kul! Nej, inte precis men det är bara en timme. Imorgon ska jag plugga, träna fotboll och gå på wic match. På onsdag ska jag prov jobba och plugga, så denna veckan blir det mycket.
Ni som känner mig vet ju att jag inte är jätte slarvig och så, men jag har faktiskt tappat bort mitt papper där det står vad jag ska säga på svenska redovisningen på onsdag. Nu måste jag skriva om allt eftersom jag inte hade lärt in allt än. Jobbigt!


Helgen

Denna helgen har gått så fort, jag hade tänkt att göra massa saker men jag har nästan inte gjort någonting. I lördags sov jag till halv 12, vilket jag egentligen inte borde för då hade ju nästan halva dagen gått. Vid två tiden gick jag ut och satte mig i trädgården och pluggade i bara linne och shorts. Jag försöker bli brun och det var ju så fint väder i lördags. Efter ungefär en timme kom Josefine över och pluggade. Pappa gjorde chailatte till oss och sen så satt vi ute i nästan fyra timmar sen blev det för kallt för att sitta ute. Isabelle kom också över sen och så gick vi ute med hundarna. Nu hade ju hela lördagen gått och jag fick inte pluggat så mycket som jag tänkt mig eftersom det lätt blir att man pratar massa när man pluggar två stycken. Men jag hade i varje fall en jätte mysig dag<3

Idag (söndag) var jag först i kyrkan, nu har jag bara 2 gånger kvar. Sen åkte jag hem pluggade spanska eftersom jag fick reda på utav Felicia i kyrkan att vi har spanska test imorgon. Sen gick jag ut med hunden, åt, packade och sånt. Efter det åkte jag och hämtade Lovisa K sen åkte vi till PS för samling.
Efter det åkte vi till Kullavik, redan då började det gå snett för vårt lag. När vi kom fram så upptäckte vi att vi bara var 9 spelare där. 7 stycken spelare hade kört vilse på vägen dit och de som hade kört vilse hade kört åt olika håll.  Vi andra gick in och började byta om medans de andra försökte hit dit och så småningom kom dom också.

Matchen var hemsk, vi spelade så dåligt. Vi hade inget tempo, ingen bollkontroll, ingen glädje i spelet och framför allt vi hade helt fel psyke. Vi fick inte fram viljan, kämparglöden och allt det där. Utan det blir det segt tråk spel. Detta var sista matchen i serien och eftersom vi förlora betyder det att vi kom 5a i serien. Samma plats som förra året *suck*. 

Mycket nu


Nu har jag inte bloggat på några dagar för att det är så himla mycket nu. Vi har bara haft ett prov denna veckan men nästa vecka är det så mycket så man måste börja plugga redan nu. Igår var jag på stan med pappa hela dagen och sen tränade jag innebandy. Jag köpte benskydd, fotbollsskor och konfirmations skor. Idag har jag använt mina nya fotbollssaker, vi hade första utomhus träningen idag. Fotbolsskorna skavde men det gör dom alltid när de är nya. Vi hade först träning med boll och sen sprang vi i skogen. allting kändes jätteovant, mina långpassningar tex blev ju inte de finaste. 

Det har inte blivit mycket pluggande idag heller, bara lite när jag kom hem från skolan, ikvälk har jag provat alla konfirmations sakerna tillsammans. Det har jag inte gjort innan, men allting matchade jättebra. Skorna är inte riktigt helvita, jag vet inte hur jag ska beskriva färgen på dem men de matchar bra till klänningen och boleron.





Som ni märker har jag inte lagt in min nya header än, men jag ska göra det snart. Hanna visade mig i skolan hur jag ska göra så jag har byt tema på min blogg så det blir lättare. Jag ska självklart göra om temat men det kanske inte blir förens på påsklovet.
Ha det bra! :)
 

RSS 2.0