lite sliten

Som ni märker har det blivigt mindre bloggande nu när skolan kommit igång och sånt men jag ska försöka hinna med det. Idag sov jag ungefär hela förmiddagen, var lite trött efter igår kväll då jag var på 40 årsfest och kom hem väldigt sent. Men trevligt var det i alla fall. När jag vaknat och sånt så gjorde jag snabbt i ordning mig och sen åkte jag till kvarnagården för att kolla på Isabelle som tävlade i dressyr. Duktig som hon är så kom hon tvåa, grattis! Nu ikväll har jag lagat mat till hela familjen (hemkunskapsläxa), väldigt tråkigt men det gick bra. Nu ska jag krypa ner under täcket i sängen och kolla på sex and the city boxen, mysigt! :)


Isabelle och hästen som hon tävlade med.

skolan idag

Detta var tredje dagen i skolan och jag har redan börjat längta efter lov (efter denna veckan är det bara 8 veckor kvar till höstlov). Vi har haft två dagar med riktiga lektioner och vi har redan fått fyra läxor och lärarna har redan börjat att skriva in massa saker på provschemat, hjälp mig jag håller på att dö. Eller inte direkt men jag var väldigt nära på att inte överleva so lektionen idag. Vi började med religon, och det är typ det värsta ämne som finns enligt mig. Dessutom var lektionen en hel timma.

Idag fick vi träffa vår nya spanska lärare för första gången. Hon gjorde ett helt okej intryck på mig för utom den där töntiga leken vi gjorde för att hon typ skulle veta vad vi gillade att göra. Innan vi fick gå så frågade hon oss vad vi ville lära oss och gissa vad de flesta sa. De sa slangord och svärord. Det är ju väldigt troligt att hon har en lektion och går i genom svärord på spanska. En grej som är värt att kommentera är att hon var väldigt nogrann med tiden så till och med franskan som inte ens brukar få gå tio sekunder tidigare hade hunnit sticka från skolan före oss spanska elever.

Är det jul snart eller?

Idag började jag nästan tro att det snart var jul, det är ju helt sjukt! Vi har ju inte ens gått en vecka i skolan. Anledningarna till att jag nästan trodde att det var jul var:

- Idag i omklädningsrummet efter gympan så pratade vi lite om julmat utav någon konstig anledning.
- På jobbet idag så sålde jag massa julgranskulor och tomtar.
- När jag cyklade hem från jobbet så luktade det som någon bakade pepparkakor men det var säkert något annat.
- Sista anledningen är att jag vet redan massa saker som jag tänker önska mig i julklapp.

Första skoldagen i nian

Nu har jag gått min första skoldag av väldigt många i nian. Det kändes helt ok faktiskt, men vi har ju inte fått några böcker och läxor än. Imorgon börjar vi med riktiga lektioner och sånt. Första dagen var ungefär som den brukar. Det började med att vi hela nian samlades på trappan på skolgården och sen gick vi in i klassrummen med våra klasser, alltså 9:1 för mig.

Där fick vi våra scheman och lite andra papper. Sen höll rektorn tal på skolgården och sen så fick vi våra nya skåp. Efter det var det dags för lunch och vi fick hamburgare som vi alltid får första dagen. Sen gick vi tipspromenad, vilket inte gick så bra för min grupp. Vi hade typ tolv rätt utav 20, men vissa frågor var jättekonstiga. Vem vet t ex vad skiva, grus och ensam har gemensamt? Inte jag i varje fall. Efter tipspromenaden så slutade vi och det var tur för mig för jag hade inte kunnat gå en meter till. Jag har fått skoskav och nu är det inte bara på hälarna, det är på tårna, hälarna, sidan av foten och under till.

Sammanfattningen av dagen är att det känns helt okej att vara tillbaks i skolan, men det tror jag inte varar så länge.

Mitt sommarlov 09


Jag har passat kusinerna.


Jag har varit i stockholm.


Jag har varit i Uddevalla på fotbollscup.


Firat midsommar med "midsommar gänget".


Jag har badat och varit på stranden mycket.


Jag har grillat på stranden med kompisar.


Jag har spelat sandfotbollsturnering.


Jag har varit på två konfirmationer.


Jag har cyklat till Halmstad en dag med Carina.


Varit på teatern "onkel vanja" med familjen Fitkin.


Varit på bio med Isabelle.

Sen så har jag även gjort många fler saker som jobbat, tränat fotboll, varit på gymmet, badat bastu i fbg, haft familjedag i Halmstad med familjen Fitkin, shoppat, varit med kompisar och vart på fest m.m. Summeringen av mitt sommarlov är att det varit bra och roligt, men skulle kunnat ha varit bättre.

Sandfotboll = sandigt och kul

Ikväll var jag och syrran i tvååker med några familjer och spelade sandfotboll för på övrevi i tvååker så har de en sandfotbollsplan. Det var sjukt kul men väldigt jobbigt fast det hade man ju förväntat sig, det är ju alltid jobbigt att springa i sand. Sammanlagt så var vi 19 stycken som spelade och så var det några som tittade på. Vi delade upp oss i fyra lag så man fick spela tre matcher. Mitt lag vann två och förlorade en. Efter vi spelat så grillade vi korv där och så sen så körde jag, William och Emanuel lite skott och sånt. En väldigt bra sista kväll på sommarlovet tycker jag.



Louise




När man sköt var det mycket sand som flög iväg.


Gabriella tittade på


Det var många som ramlade kan man säga

Sista dagen på sommarlovet

Nu är det bara en dag kvar på sommarlovet. Känns faktiskt helt okej att gå till skolan imorgon. Fast jag har absolut ingen lust att  börja plugga men det ska ändå bli lite skönt att komma in i rutiner och sånt nu igen. Vi har ju ändå haft sommarlov väldigt länge nu. Många andra kommuner runt om i Sverige började ju faktiskt förra veckan. Men vi kommer ha mycket kortare jullov än dem. Fast jag har hellre längre sommarlov än jullov. Jag funderar på att lägga upp lite bilder här från sommaren men vi får se. Sen vill jag ju göra om min design och header men det vet jag inte när det blir.

Nu är det inte långt kvar :)

Jag har väntat på detta sen i maj typ och måndag vecka 36 smäller det. Innebandyn kommer igång igen, det kan man kalla lycka. Allt annat kan bara slänga sig i väggen. De flesta kanske inte fattar någonting och tänker "vadå, det är bara en sport". Fel, fel, fel för mig är det så mycket mer än bara en sport.

För mig är innebandy något jag älskar att utföra och att kolla på. På innebandyplanen känner jag mig tryggare och lyckligare än någon annan stans på jorden. Innebandy är nästan som en drog för mig, de dagar det inte är träning eller match så längtar jag efter att få spela. Nu när jag inte spelat sen typ april så har jag inte alls varit lika lycklig och glad, jag har bara längtat till att hösten ska komma. Därför gillar jag hösten mer än våren, på hösten har man en hel säsong att se fram emot, på våren är det inte mycket kvar tills det tar slut. Att jag spelar innebandy gör mig inte gladare bara den tiden jag är på planen, det förgyller min dag och jag mår mycket bättre.

Sommaren med Göran

Tänkte lägga in trailern för sommaren med Göran, en väldigt rolig film tycker jag.


Oddebollen 2009


Hanna

Idag på förmiddagen har jag fixat lite hemma sen har jag varit med Hanna resten av dagen. Vi var hos hennes pappa och pratade, åt frukt och satt vid datorn. Vi var bland annat inne på farmville, skojjigt. Jag kom upp till level tio idag och jag skaffade farmville i söndagskväll. Det går snabbt ibörjan men sen blir det bara segare och segare tills nästa nivå. Hanna kom till level nio idag, bra jobbat!
 
Ikväll har jag varit ute och gått och suttit vid datorn. Men jag ska försöka komma i säng ganska tidigt ikväll för det blir alltid så att jag är uppe till typ tre men imon ska jag gå upp tidigt. Jag ska klippa mig klockan 11. Vem vet, det kanske kommer in en bild på resultatet imorgon.

Att man bara kan göra så!?

Som de flesta kanske vet så natten till den 7 juni i år så mördades Therese Johansson Rojo utav en av hennes kompisar. Kompisen mördade Therese för att hans flickvän som också var kompis med Therese var avundsjuk och arg på henne. Det var på en fest som killen mördade Therese. Therese hann inte fylla 16 år, hon skulle gått ut nian ungefär en vecka efter mordkvällen. Både killen och tjejen som är skyldiga till mordet sitter häktade och snart börjar rättegången.

Nu har en 16-årig tjej utanför Borås blivit mördad. Det var också när hon skulle hem från en fest. Mordet skedde i lördags när hon stod och väntade på bussen och man hittade henne i söndags. Hon mördades också utav en kompis, en jämnårig kille.

Jag fattar inte hur man kan mörda sin kompis p.g.a. att man är avundsjuk eller arg på den. Det är väldigt sällan det händer att en så ung människa mördar en annan jämnårig människa. Nu har det hänt två gånger här i Sverige på bara cirka tre månader. Jag förstår inte hur man får för sig att tillexempel be sin pojkvän att döda ens kompis.

Vill ni läsa mer om mordet i borås finns det här.

Vill ni läsa mer om mordet på Therese finns det här.

gym, jobb & bio

Idag så slappade jag på morgonen och sen vid tolv tiden åkte jag till gymmet. Skönt att få träna. Sen åkte jag hem, duschade och åt lunch. Efter det så var det dags att cykla till jobbet i spöregn, det typ regnade som mest på hela dagen då. Efter jobbet så cyklade jag hem och då var det solsken ute, knepigt väder. När jag kom hem åt jag kvällsmat och gjorde mig iordning. Vid åtta tiden åkte jag och Isabelle ner till bion och kollade på "sommaren med Göran". Jag tyckte att den var en rolig film som var värd biobiljettens pris. Alltså är den värd att se.

Nu sitter jag och kollar på twilight filmen. Jag började ju läsa boken i vintras men läste typ bara 50 sidor sen tröttnade jag på den. Men eftersom min storasyster har filmen så lånade jag den och tänkte att jag kanske tycker om den mer än boken. Hittils så tycker jag faktiskt att filmen är bra, nu kanske det blir roligare att läsa boken.

Tisdag med Isabelle

Idag vaknade jag vid tio, gick upp och åt frukost, duschade och klädde på mig. Sen stack jag till Isabelle och var med henne en stund. Senare var även Josefine och Linn med. Sen stack jag hem, gick ut med Cirrus och åt kvällsmat. Efter det stack jag till Isabelle igen och nu har vi precis kollat på film. Vi orkade inte åka och hyra så vi tog en som vi hade hemma så det blev "step up". Jag har ju sett den innan och tycker den är ganska bra.

SJUK!

Nu i helgen har det varit dålig uppdatering men jag har passat min kusin hela helgen. Hon kom i fredags och åkte hem vid 5 idag. Har varit mysigt att ha henne här, även om det blev lite trångt på mitt rum när en person till skulle klämma in sig där. Igår så tog jag med henne till apelvikensstrand och badade sen på kvällen kom det ännu mer folk hem till oss. Familjen Fitkin kom över på en grillkväll. Trevlig kväll blev det. Idag har vi bara slappat framför tv:n och spelat spel. Egentligen skulle jag spelat match och hon skulle kollat på men eftersom jag fått feber idag så blev det inte så. Det känns väldigt tråkigt att ha feber nu när man har sommarlov. Hoppas bara att den försvinner snabbt, jag vill inte ha den i en vecka som jag hade sist.

Stranden

Nu känns det verkligen som sommar igen, detta är andra dagen i rad nu som det är fint väder. Hoppas bara det är så har resten av sommarlovet. Idag ska jag till stranden med Hanna. Sen efter det så är det fotbollsträning och efter den så ska jag snabbt hem och göra mig iordning för sen ska jag ner till stan med Hanna.

Grattis syrran!

Igår (onsdag) hade syrran uppkörning och duktig som hon är så klarade hon den. Teoriprovet hade hon gjort innan så nu har hon körkort. Så igår kväll efter jag hade jobbat och sånt så åkte jag, syrran, Josefine och Isabelle till tre toppar och åt glass. Efter det körde vi en liten omväg hem för att hon skulle få köra lite mer. Det kändes faktiskt konstigt att sitta där jämte när hon körde, man är ju inte precis van vid att hon kör. När vi kom hem så kollade jag och Isabelle på film. Det är kul att Josefine och Isabelle har flyttat hem nu kommer nog inte kännas lika tomt här på gatan längre ;)

Oddebollen-09

Tänkte berätta lite om fotbollscupen som var i helgen men bilder kommer kanske någon annan gång för att det är något konstigt när jag ska lägga in dem i datorn. Åkte tåg till Uddevalla i torsdags eftermiddag och cupen började i fredags. Det regnade och planen var hur geggig som helst. Själv var jag bara med på uppvärmningen till den matchen sen stog jag inte ut mer mde mitt skoskav så jag hoppade över den. Vi förlorade matchen med 1-0 men det kunde lika gärna ha varit vi som vann för det var väldigt jämt.

Sen på matchen som var på eftermiddagen så var det lite bättre väder och så spelade vi på en bättre plan. Och även motståndet var bättre, de som vi mötte då vann senare hela cupen. Vi fick storstryk med 6-0, men de var verkligen sjukt bra.

På lördagsmorgonen så spelade vi vår sista gruppspelsmatch och den var väldigt jämn och slutade 0-0. Väldigt mycket var Hennys förtjänst att vi vann, vi hade lånat in henne från 95orna just den matchen och hon var verkligen helt grym i målet. 95orna var ju också på denna cupen eftersom vi har typ samma tränare så vi lånade in två olika 95or varje match.

På eftermiddagen på lördagen så började slutspelet och eftersom det inte gått så bra för oss blev det b-slutspel men jag tycker ändå att vi gjort ganska bra ifrån oss med tanke på att vi bara  mötte såna som är ett år äldre. I matchen på eftermiddagen så speldade vi mott ett lag från Finland. Den matchen blev lite mer dramatisk än de andra och tyvärr så slutade matchen 2-1 till de andra.

På söndagen så spelade vi vår sista match, den som vann kom på tredje plats i b-slutspelet och vi vann med 2-0 så vi kom trea. Var ju väldigt skönt att få avsluta cupen med en vinst. Sen vid halv åtta tiden på kvällen så gick tåget hem och vi var hemma ungefär vid kvart över elva.

På denna cupen har de så att de delar ut ett fair-play pris till de lag som har skött sig bäst både på och utanför plan. Vi försökte lite anstränga oss för att få det priset men här kommer några anledningar till varför inte vi fick det.

- Vi fick en utskällning av en "matgubbe" för att vi gick in och satte oss i matsalen med leriga matchkläder.
- En i vårt lag fick en utskällning utav domaren.
- En i vårt lag fällde en motståndare i straffområdet så att de fick en straff.
- Vi ljög för busschaffören om att vi skulle spela match bara för att vi skulle få bada.
- Vi fick två gula kort på en match.

Förutom fotbollen så har vi gjort massa roliga saker och haft jättekul, så man kan säga att resultatet är en lyckad cup.


RSS 2.0