Nu åker jag...

...till Uddevalla på fotbollscup. Även om fotboll inte är så jättekul längre så ska det bli kul. Det kommer nog inte gå så jättebra för oss, vi är väldigt dåliga, eller jag är väldigt dålig i varje fall. Men så ska man inte tänka, man får försöka plocka fram de positiva tankarna.

Jag kommer hem på söndag kväll så det blir nog ingen uppdatering här förens på måndag. Ha det bra! :)

Onsdag

Först fotbollsträning på förmiddagen (trots att jag är lite sjuk) och sen på eftermiddagen var det jobb som vanligt. Efter jobbet så var det bara hem och äta och sen i väg på ps musikal med familjen och Carina och Bertil. Väldigt bra är den och jag fattade handlingen fast att den är på engelska. Efter ps musikalen så cyklade jag vidare till Julia på fest. Sen cyklade jag hem därifrån vid strax efter ett ungefär. När jag kom hem la jag mig i sängen och kollade på tv, sen somnade jag. På något konstigt sätt så tycker jag att det är skönt att somna vid tv:n. Förresten, tack för festen Julia! :)

Smart kille!



Jag tycker att det är coolt att med bara fyra ackord så spelar han 24 olika låtar! Dessutom så har han lagt ut en till video på youtube där han också spelar 24 låtar med 4 ackord fast då är det på gitarr.

För er som vill/ ska åka till Stockholm

Jag tänkte göra en lista med bra saker och dåliga saker med stockholm så ni som vill eller ska åka dit vet vad ni ska tänka på.

Bra med Stockholm:
- Affärerna har öppet länge även på lördagar och de har öppet på söndagar också
- Att man kan förflytta sig väldigt snabbt med tunnelbana
- Att det går tunnelbannor väldigt ofta så man behöver bara vänta i typ max fem minuter
- Att det är nästan alltid något evenemang på gång så du behöver inte vara sysslolös
- Att SL-kortet är billigt och du får åka hur mycket tunnelbana du vill på det
- Att det är enkelt att ta sig dit med tåg
- Att det är enkelt att hitta i Stockholm
- Att det finns många intressanta museeum oavsett vad du gillar

Dåligt med Stockholm:
- Alla sega trafikljus som man måste vänta på när man ska gå över gatan
- Att det kan kännas lite jobbigt att det hela tiden är massa folk runt än vart man än går
- Att det är sjukt lång toa kö på naturhistoriska
- Att det kan vara svårt att veta vilka restauranger som är bra vilka som inte är det
- Att båten som man tar till djurgården för att komma till gröna lund m.m. inte ingår i SL-kortet
- Att det bara finns en variant på stockholms kortet, man uttnytjar inte det om man inte är där i typ en vecka


SL-kortet


Beck

Har kollat på beck ikväll, de filmerna är ju bara så bra. Grannen är ju jätterolig och det är även Gunvald och Alice när de tjafsar. Sen så är det ju lagom spännande för att man ska kunna våga titta på en film helt själv.

Den här hade man ju inte tackat nej till.

Det är en beck box med alla 24 filmer + två dvd skivor med extra material. Den finns endast i 3500 exemplar och varje trälåda har en metallplatta med ett nummer ingraverat. Problemet är bara att den är så dyr.

Här kommer bilder på vad jag shoppat i Stockholm



En adidasväska från stadium.


Ett par miss sixty jeans.


Ett par svarta jeans från Zara.


En adidast-shirt från adidas affären.


Ett linne från gina tricot.


Ett linne från Zara.


En "stockholms tröja"


Ett par puma ballerinaskor från Jerns.


Ett par skor från skopunkten, firstfeet.


Ett par vita skor från skopunkten, firstfeet. (har egentligen såna här men
de har gått sönder och dessa är på rea så jag köpte ett par nya)

Sen köpte jag även en sladd till datorn och ett par bikinitrosor men jag har inte tagit kort på dem.

I'm back!

Nu är jag hemma igen efter 4 dagar i vår huvudstad Stockholm. På torsdagen när vi kom fram så köpte vi tunnelbanne-kort och sen åkte vi till hotellet som ligger på medborgarplatsen och checkade in. Efter det åkte vi till gamla stan och gick i de små affärerna där och åt m.m. 

På kvällen åt vi även Ben & Jerry glass på Ben & Jerry´s glasscafé.

På fredagen var vi på naturhistoriska riksmuseet och cosmonova. Filmen vi såg var deep sea, en undervattens film med massa häftiga fiskar. För er som inte vet vad cosmonova är så är det sveriges enda IMAX bio och den ligger inne på naturhistoriska. Känslan är lite som bion på liseberg fast mycket större och coolare. På cosmonova är ju bion rund och man behöver inte ha några glasögon för att kunna få den coola känslan. Efter bion gick vi runt och kollade en liten stund på naturhistoriska. Sen på eftermiddagen blev det shopping i city med mamma och på kvällen var vi på restaurang m.m. 

Naturhistoriska riksmuseet.


När man var på museet så fick man en klisterlapp beroende på vilken
dag man var där och som ni ser på skylten på bilden så var det många
som inte ville ha kvar sina när de kom ut.


På lördagen var det shopping med pappa och sen på kvällen åt vi italiensk mat. På söndagen så packade vi ihop och sånt och sen åkte vi ut med båt till djurgården och gick på en utställning om titanic. Det var häftigt att se gamla saker m.m. som de har hittat där vraket låg.

Stockholm är inte bara massa gator och affärer, det kan vara vackert också.


En liten gubbe som bor på en gata i stockholm... 

Efter det åt vi lunch och sen åkte vi till världens största segway bana och där körde jag och pappa segway. Det var jättekul! Jag skulle sjukt gärna vilja ha en och änvända istället för cykel men den kostar ju "bara" 70 tusen. Efter det så gick vi till tåget och åkte hem.

Nu åker jag! ;)

Äntligen! Imorgon bär det av till stockholm och kommer hem på söndag. Läget kunde ju ha varit bättre, jag, mamma och pappa som ska åka är alla förkylda och  har ont i halsen. Mamma hade lite feber idag också, men vi kan inte avboka resan nu så vi åker ändå så får vi se om vi hittar på allting vi planerat eller om vi hoppar över lite saker och vilar istället. Jag tar inte med mig datorn till stockholm men om de har på hotellet så kanske det blir ett inlägg någon gång. Ha det bra! :)

uppdatering

Nu har jag inte bloggat på mer än en vecka för att jag knappt hunnit och de tillfällena som jag hunnit har jag inte orkat. Så här kommer en liten uppdatering om vad jag har hållit på med under den senaste veckan. Jag har passat mina kusiner, varit på stranden, grillat på stranden med kompisar, varit på stan, städat på wheels & wings två dagar, varit nere vid crusingen två kvällar, träffat mormor, morfar, Edith, Ove och Jörgen, varit på en sjukt rolig föreställning av "Onkel vanja" med familjen fitkin, haft en familjedag i Halmstad med min familj och familjen fitkin, gymmat och jobbat. Sen har jag säkert gjort något mer men detta är vad jag kommer ihåg just nu i varje fall. Jo, just det, min förkyldning har kommit tillbaks igen, men min andra "lilla sjuka" läker bra. Jag har inte berättat om den här men vi behöver inte gå in på det.

Som ni märker har jag inte heller hunnit fixa klart designen, men ett steg i taget.

Ombyggnad

Som ni kanske märker håller jag på att göra om designen, eller jag försöker göra om den. Jag har inte lärt mig det ännu så det tar lite tid. Jag orkar inte fixa klart allt ikväll så det får bli någon annan dag därför kommer min blogg se väldigt konstig ut ett tag. Några saker som jag inte har gjort än är en ny header, fixat texterna, bakgrunden är inte färdig och så är det lite inställningar med färgerna m.m.

Missat

Har aldrig sett denna videon innan (länk nedan), bebisarna ser ju bara för gulliga och coola ut som helst tycker jag! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=_PHnRIn74Ag&NR=1

Seg dag

Vaknade vid tolv idag och gick upp och åt lunch. Kände mig väldigt seg så jag gick och la mig igen och vila. Gick sen upp, gjorde mig iordning och kollade på lite klipp på facebook från igår. Sen ringde William och nu ska vi snart åka och gymma, kul! Sen vet jag inte vad jag ska göra men det blir väl någonting. Ha det bra!

Lördag 11 juli

Idag har jag varit på stan med mamma, köpte ett par shorts, en kofta och ett par flip-flop. Köpte även en present till Ellen som ska ha fest ikväll för att hon fyller år imorgon. När vi skulle cykla hem från stan blev vi tvugna att vänta en stund för att det var varbergsloppet så vi fick inte gå över vägen. Jag och mamma såg tre som vi typ kände, det var Hans, Elin och Carola. Sen så var det en som sprang med protes och så ramlade han på det benet, man undrar om det gjorde ont? men jag tror inte det för han reste sig bara upp snabbt och fortsatte springa. Om han hade ramlat på det andra benet måste det ha gjort väldigt ont för det skrapade väldigt hårt mot kullerstenarna. Sen efter en stund kunde vi gå över och cykla hem. Nu gör jag inte så mycket ska snart gå och göra mig iordning för ikväll, då det blir fest! :)


Björn Borg flip-flopen som jag köpte på multibrand shoes, 199:-


koftan jag köpte på gina tricot,
199:-


Shortsen köpte jag på JC, 149:-

Två år?!

Hur kan tiden egentligen bara försvinna så snabbt ibland och ibland nästan stå still. Igår på eftermiddagen tittade min kära föredetta granne in, Lisa Mattsson. Har inte träffat henne på jättelänge eftersom hon flyttade hemifrån för ett några månader sen. Så vi satt och pratade en stund, hon, jag och syrran. Pratade om lite gamla minne från när vi var små och sånt, pratade även lite om furuberg, det var ju sex årsen hon skulle börja nian på furuberg som jag ska göra nu. Hon hade tydligen också Linda och Maj som lärare som jag har och syrran har haft.  När vi pratat ett tag så ringde pappa och ville bli hämtad på jobbet men mamma kunde inte, så eftersom Lisa har körkort tog hon våran bil och körde och hämtade pappa. Detta var faktiskt första gången som jag åkte med henne och nu har hon haft körkort i två år!? Jag fattar inte vad tiden tar vägen (ibland), det känns som att det inte alls var längesen hon bodde här och vi lekte i hennes lekstuga.


En jättegammal bild på mig och Lisa som är tagen för nio årsen.


Denna bilden på Lisa är typ tagen för åtta årsen.

Hjälp, kameraväskan smälter!

Som ni kanske vet så har jag ju som ett sminkbord med glödlampor runt speglen. Och som ni säkert vet blir ju glödlampor varma, men det tänkte inte jag på och jag tänkte inte på att min kameraväska var väldigt nära. Så för några dagar sedan när jag satt och sminkade mig så såg jag att det började ryka. Så jag tog bort kameraväskan och såg att den hade börjat smälta! Hahaha, typiskt mig att vara så klantig att inte tänka på det. Men som tur var så han det inte smälta så mycket.


Kul kväll

Hade en väldigt rolig kväll igår, började med att jag, Hanna, Lisa, Evelina och Malin cyklade ner till stan och gick i lite affärer. När klockan var typ nio frös vi hur mycket som helst så vi gick in på mingón eller hur de nu stavas. Satt där ett tag och sen så åkte Lisa och Malin hem och jag, Hanna och Evelina åkte hem till Hanna. Där vi kollade på film och pratade, cyklade hem vid typ halv ett och satte mig vid datorn.


Köpte denna tröjan på gina tricot.


torsdag=stan

Idag är det torsdag, det är sommar och jag är i Varberg vilket betyder att det blir stan ikväll. Ska dit med Hanna och Lisa. Jag har faktiskt inte träffat Hanna på 2 veckor nu. Lisa var jag med lite innan idag. Vädret hade kunnat vara lite bättre men men det blir säkert bra bara det inte börjar regna. Nu ska jag äta sen sticker jag, Hejdå.

Onsdag

Idag har jag först varit på gymmet på förmiddagen, jobbigt och roligt var det. Sen åkte jag hem och gjorde mig iordning och åt lunch. Efter det slappade jag i typ två timmar och sen åkte jag till jobbet. Det var sjukt mycket folk idag hela tiden det blev lugnt de fem sista minutrarna och normalt brukar det vara lugnt den sista timmen. Dessutom kom vi på en snattare på jobbet. Hon typ stoppade massa glas och sånt i sin väska.

När jag kom hem från jobbet var jag ensam hemma för syrran jobbar kväll och mamma och pappa är på någon grej. Så snart kommer Lisa och Elin hit och kollar på film med mig. Vi hade tänkt tälta men ingen utav oss hade något tält så det blir inget med det. Ha det bra!:)

Jordgubbar


Mamma har varit och plockat jordgubbar med Anna-Karin idag, så himla
gott, ingen sommar utan jordgubbar tycker jag!

Konfirmation (igen)

I Lördags var jag på konfirmation igen, då var det massa som typ går på Almers och Påskberget som konfimerade sig. Micken funkade lite bättre idag (det var i samma kyrka) men inte helt så jag fattade först inte början av deras teater. Det var även väldigt varmt idag i kyrkan, det kanske syns lite på bilderna. Jag, Felicia och Annie satt längst bak så vi såg typ inget heller, men jag fick några bilder när de gick ut och in i kyrkan.


Pernilla och Märtha


Johanna och Ellen


Ellen


Pernilla

Efter att jag gett blommor till Ellen, Pernilla och Märtha så hade jag inget planerat så jag stannade på stan med Annie och Victor. Eftersom Annie skulle gå på nästa konfirmation som började typ två timmar efter och Victor skulle konfimeras då. Så vi gick till det nya typ glasstället i stan och Victor köpte glass och Annie typ tog lite kort med min kamera.


Victor, fotograf Annie


fotograf Annie

Konfirmation

I fredags var jag på williams konfirmation, jag tog inte så många bilder för jag har för kort objektiv. Som ni ser blev första bilden väldigt sudig på grund av objektivet.



I kyrkan så var det skit tråkigt för man hörde typ ingenting för att micken inte funkade, det var skit varmt och så var det massa ungar som skrek och folk som sprang in och ut. Men jag, mamma, Lisa och hennes mamma hade det ganska kul ändå. Efteråt hemma hos William var det väldigt kul. Vi pratade, skrattade och åt väldigt god mat. Sen kan man ju undra hur det kommer sig att mamma och Lisas pappa alltid hamnar jämte varandra när vi är där, hahaha.

Hos familjen Fitkin

Hejhej, just nu sitter jag vid datorn hemma hos familjen Fitkin. Mamma och pappa är på någon stor fest någonstans i småland och kommer hem imorgon och syrran jobbar kväll så jag var helt ensam och blev bjuden till familjen Fitkin på middag. Trevligt! Egentligen har jag massa bilder att lägga in men det får ju bli någon annan dag. Bilderna är från Williams konfa som var i fredags och från Pernilla och Ellen och deras konfa som var idag. Vet ni förresten vad jag har fått lära mig? I Stockholm på msn när de inte vet vad de ska skriva så skriver de "blö". Väldigt fult tycker jag men just nu har jag inget mer att berätta så blö på er ;)

Foton

Har fotat lite i vår trädgård, skriv gärna vad ni tycker men det är förbjudet att kopiera bilderna!
















RSS 2.0